Bayi meragam

Hai ibu ibu sekalian...anak sy umur 4 bulan 3 hari... 2 3 hari nie dia asyik meragam...nangis bila tnggal sorg2...letak bawah mmg kena ada org dekat dia...kalau xde dia nangis mcm kena dera...nk bg susu lg la..dia meronta2 mcm sakit...xtahu dh nk buat ape...buntu dh... Ada x ibu2 alami perkara nie...ala solusi nya ye #firstbaby #mommybuntu

1 Balas

normal lah tu sis bby makin lama makin membesar ragamnya berubah tiap2 bulan.sya ank dah 4 mcm2 ragam ank masa baby.makin dia besar dia dah kenal kita.bby sya skrg dah nak masuk 6 bulan mmg tak boleh tingal sorang2 dia akan nangis.klu dibiarkan dia nangis lama tu yg buat dia meronta ronta kataorg tua2 dia mcm merajuk ..

3y ago

sama sis dgn bby sya masa 4 bulan hari tu tetiba dia menjerit2 ingatkan lapar ke.dah bagi susu pun jerit bangun tido pun jerit2..nyaris2 sya nak panggil ustaz tengokkan mana tahu ada pape ke kan.bila dukong diam plak mak ckp peal dia tu .dekat 2 minggu jugak mcm tu mmg agak stress sya.bila dia nangis sya dukong tenangkan dia zikir peluk dia diam lah.alhamdulillah dah lepas 2 minggu tu dia dah tak jerit2 lagi.