Baju baby ke hospital

Hi mommiess. Nk tanya untuk persiapan nk bersalin nnti untuk baju baby kena bawa berapa helai ye sepatutnya? Ada yg kata kena bawa untuk siang malam (kalau warded 3hari, 6pasang lah) ada yg kata bawa 2 3 pasang je. So mommies yg lain mcm mne?

4 Balas

Sy pack siap2 3 pasang sja utk ke hospital..extra 2 pasang lg sy pack dlm 1 ziplock plastik letak siap2 dlm kereta..supaya mudah kerja husband..pampers sy bawa 10 keping masuk ward, lepas tu selebihnya sy simpan kat dlm kereta juga. Incase tak ckup husband ambilkan kt dlm kereta time visit hour😅

3 pasang dh cukup sy rasa kalau bersalin di gov.. gov ni kadg pagi bersalin ptg dh suruh balik 😂.. kalau privatr mmg kena stay sehari so kena bw lebih baju.. cuma pampers je bw lebih sikit lah ye..

saya bawak baju xtraa 3 pasang ja. pampers bawak lebih. nanti tak cukup. saya suruh suami bawakan

sy prepare 2 ke 3 psang sjaa . kalau lebih hari dkat ward , nt mnta hsband tlg hntr kan 😁