list Persiapan hospital

salam, saya dah 34weeks apa persiapan hospital yg wajib bawa untuk mommy n baby ye.. brp helai baju (hospital kerajaan)

2 Balas

Utk diri sndiri saya cuma bwk 1 towel, sehelai baju, kain batik, dan tudung sarung, stokin, bra, disposable underwear dan pad. Baby saya bawa 2 pasang baju trmasuk barut, mitten booties, topi dan bedung. Pampers saya bwk dlm 10 keping. Yg extra2 mcm mknn minuman tu trserah awak, charger/powerbank, sweater, toiletries ibu, utk bayi tk perlu sbb NB tkyah nk sabun2 syampoo bagai, telekung, buku pink, ic, kad nikah 😁

11mo ago

Tambahan - saya bwk juga tisu basah 1 pek dan tisu kering 1 pek 😁

mommy tak payah bawak baju banyak2..cukup sehelai untuk balik nnt..sbb dkt sana nnt pakai baju hospital je..baju baby pun bawak la dlm 2-3 helai je..brg mandian baby pun tak payah..tu semua dkt rumah je nnt..