Dokumen daftar anak di JPN

Hi mommies/parents here! Nak tanya, pendaftaran anak tu i tengok minta bawa buku pink asal & copy. Macam mana tu ye? Kena copy the whole book ke? Banyak tu 😅 harap ada yg respond sebab i nak daftar anak esok ni. Tapi confuse pasal benda ni.

3 Balas

Buku pink tu fotostet details anak Yang hospital tulis dia bersalin berapa berat berapa tinggi berapa cm kepala tuu lupa page berapa Page blkg2 skit.. sblum discharge nurse akan terangkan. Masa sy nurse siap lipatkan page tu 😆

Asal© -Mykad/IC -Sijil Nikah -buku pink (muka depan buka pink) kena copy (muka surat 40, 42, 43) kena copy yg penting kena bawak borang pendaftaran kelahiran

2y ago

Jgn lupa dokumen asal kena bawa sekali

Hi. Ada page tertentu sis. Tapi sorry, saya tak ingat. Nurse tak explain ke? Atau ada tak dapat apa apa kertas yang diberitahu page mana yang kena copy?

2y ago

Adehhh. 🤣 Hahaha, tu sis dah ada yang comment untuk membantu. Semoga dipermudahkan.