Gel Solcoseryl

Hye mommies, nk tye, bleh k pakai gel ni utk luka jahit bersalin normal? Benang jhitan tu dye akn tanggal sndri k?

Gel Solcoseryl
9 Balas

Best pakai ni.. sy bersalin normal.. alhamdulillah.. luka cepat baik.. sekata je tak ada langsung kesan jahit.. masa pantang sy msih lagi sembelit so nk buang air besr agak mengerikan time tu.. ada luka terbukak sikit sbb tekanan dri dlm kn... lpastu husband pergi farmasi, dia kasi gel tu.. cuba pakai.. alhamdulillah dlm masa 5 hari tutup helok lukanya.. then sy continue sapu je.. biar smpai betul2 cntik.

12mo ago

klau kat tempat jahit bawah tu ade gelelmbung mcm melecet boleh pkai ke

Yg ni mmg bagus utk luka. Ayah sy bekas ptong kaki. Smggu je dh cabut benang. Tak ada air bisa, tak ada nanah. Janji kerap bersihkn luka atleast 2x sehari. Kmudian sapu

Best pakai ni. Saya pun pakai. Alhamdulillah luka cepat sembuh. And amalkab dengan minum jeli gamat untuk sembuhkan luka dalam badan.

memang bgus gel ni.luka cpt je kering compared to pakai ubat kuning je.sy brsalin forceps so jahitan mmg byk.pakai gel ni cpt je kering n baik.

sy pun pkai gel ni. sb kena jahit smula. jahitan tbuka.. huwaa 😭.. lps jahitan kedua, sy sapu gel ni cepat baikk..

2y ago

sy pun kne jahit kali ke 2.. ni pun ade terbuka sikit bahagian atas.. nurse suggest beli ubat tu .. ngeri rasa😌

Sy pakai masa bersalin czer sbb jahitan terbuka tpi ok la luka pun cpt kering lps pakai ni.

klu daging tal bercantum guna gel ni boleh bercantum balik ka ?

4y ago

Klu dging tu xkering lg n msih bru, bleh lg pakai sis ubt tu

Sy guna gel ni..mmg bkesan..

Boleh sis 🤗