Gelembung mcm melecet kat kawasan luka jahitan ( bersalin normal )

Hi momies..nak tnye sikit..ade tak spe2 ade pengalaman dekat tempat jahitan bersalin tu ade gelembung merah?? Mcm terkena percikan minyak panas gelembungnye tu?? Luka dah bercantum rapat..tpi ade gelembug merah tu ..bile jalan rse pedih2 sikit

4 Balas

penjagaan luka mcm mana sis? kalau risau boleh minta tolong nurse check,takut ada jangkitan kuman. sy 3 anak berjahit,tp tiada kes mcm ni. 2 minggu luka dah elok dan kering.

bgthu misi masa check luka nnt , sbb haritu sis pon mcm tu ..takot bernanah dlm .. nnt dorg akn dressing selama seminggu then akn review ke doc

Saya pernah ada tapi hilang sendiri lepas 2-3 hari. Kerap cuci dgn air dan keringkan

hi sis, macam mana keadaannya? sy sekarang tgh alami