Bedung & Barut

Hi mommies,nk tanya mommies yg bpengalaman tu.Barut dgn bedung ni penting ke. Bedung saya dah beli 2,cukup tak?atau nak kena tambah lagi. Apa fungsi barut baby dan mesti ke ada barut?Berapa helai cadangan kalau nak beli?

15 Balas

Bedung je la pling penting. Bedung ni biasanya guna smpai dia dh pndai berguling sdri. Tp ikut la anak sis nti mcm mna. Bedung utk bby tdo lama. Sbb bby ni mudah trkejut n nti trjga. Semoga dipermudahkan urusan sis

saya 4 orang anak pakaikan barut time pusat tak tanggal je..dah tanggal memang tak pakai..bedung pun dari NB sampai 2 bulan lebih..kalau siang tak bedung sangat sebab tak nak baby naik ruam.

Barut tu macam not really necessary pun. Bedung tu ye, according to cl takde baby taksuka dibedung, cuma kita je xpandai bedung. Blh bt baby tenang dan tidur lebih lama.

1w ago

Dia macam rasa lebih selamat laa kalau dibedung. Awk blh try search tgk bedung secara full, bedung half. Depends on your baby nanti. They said kalau colic lagi bagus bedung. Baby akan lebih tenang

Sy barut beli 3 je .nnt pantang rmH mertua jgn Ade y pertikai itu ini plak mls nk Dgr ckp org😆n hrp jgn memandai suap air lah bg Nestum la

1w ago

sy xde mak dah,mak mertua pun da meninggal...jd sendirian la hadap ni,mudah2an selamat semuanya inshaAllah amin

Ank sy barut smpai umur dia sebulan je terus xpakai dh..bedung pula seminggu je.