barut dan bedung

utk baby newborn 0-3month korang beli barut dan bedung berapa banyak yeee? sy first mom takut terbeli banyak atau terbeli sikit sgt. yg dh berpegalaman pliss komen#firstbaby

4 Balas

sye beli 6barut yg zap. lgi sng and nipis. kalau balut tali tu dh la panjang tebal pulakk tu. anak sye pakai barut tu kekdg je time mlm. siang x pakai. sye beli brand tollyjoy. cuma nya tollyjoy ni color putih je ade. kalau nk color2 beli kt momohouse shopee. bedung sye beli 3je. sbb anak sye x bedung. die x suka. tu pon buat selimut die je. sye beli napkin 10.

anak sulung je barut. masuk 2 3 takde dah.. tambah² musim panas ni.. lagi pun takda keperluan barut..bedung tu beli napkin yg saiz besar, 5-6 helai cukup. kalau jarang membasuh beli la lebih

klu sy byk jgk..ad size²..normal sy tukar 2x pagi n ptg/mlm.agk² dh x muat,size lain.tp tula,ni turin temurun pnye..t.up sket² jela..xla tbeban sgt.suke gune jns tali..kms sket.

Barut tak payah beli. Bedung saya beli yang muslin swaddle 3 helai. Satu lagi jenis swaddle yang berzip satu helai.