Baby 4months - Eczema

Hi mommies, Nak tanya, ada tak baby awak jadi mcm ni. Anak saya mmg ada eczema, dah pegi jumpa dr pakar kanak kanak and dr kulit but ubat yg dr bagi mcm takda effect. Kulit anak saya mula mula kalau nak jadi akan naik mcm tu tp merah merah then jadi kering mcm tu, mcm kudis bekas garu tapi dia tak garu. Saya dah buntu nak buat mcm mana, dah try mcm mcm, cetaphil sebamed semua tak jalan. Skrg makin naik kat badan and dia mula start garu. Dia fully bf and now saya berpantang seafood and telur. Nanti baru nak buat allergen test. Mommies yg ada baby mcm ni buat apa ye nak pulih? Thanks

Baby 4months - Eczema
1 Balas

Saya minta maaf ya mommy sebab saya tak lalui apa yang mommy lalui. Tapi saya yakin ada ibu lain yang pernah lalui seperti mommy dalam komuniti TAP ni. Jom mommy lain kongsikan di sini. Saya doakan semoga baby mommy cepat pulih dari eczema. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers