Perancang Depo

Hi mommies..nak tanya, ada ke kat sini yg pakai perancang depo tapi pregnant juga..Anak sy baru 4 bulan..minggu lepas sy asyik pening and mual, buat upt negatif. But smlm test upt ada 2 line but samar..saya tak ready sbb baby kecik lagi.

2 Balas

Ada. Tp bukan sy lah. Sy pernah baca ada mommy kt TAP nie share. Dan nurse pun kata cucuk depo nie 97% x akan mengandung. Tp kalau jenis subur, 3% tu high chance untuk preggy, boleh jadi pregnant juga. Nnt awak Cuba lg seminggu - 2 minggu buat UPT lagi. Kalau confirm preggy, x boleh dah cucuk depo. Ready @ x ready kena juga terima. Rezeki tu. Walaupun dah cucuk depo, Allah masih nk bg rezeki kt awak.

11mo ago

Terima kasih sis for this info...betul tu kene redha ketentuan Allah..

saya lah org tuu😅 kita hanya merancang Allah yg tentukan... nak dikatakan tak ready yes mmg xready sebab anak saya dah 5 orang yang ada 1 org yg simpan.. fikir boleh ke jaga bagi mkn dengan seorang je yg bekerja... Percaya lah Allah lagi mengetahui..... Alhamdulillah dah selamat bersalin bulan 6 hari tuu.. dapat bby girl yg cantik...