Pengalaman Bersalin Checklist

Hi Mommies! Mana antara pengalaman bersalin di bawah yang anda alami?☺️Buat ibu-ibu yang akan bersalin tak lama lagi, boleh lah bersedia, OK!? Kongsi jawapan anda dengan kami dan pengguna lain di ruangan komen!

Pengalaman Bersalin Checklist
29 Balas

Jumaat 8/11/19 💖5pm- sempat tgok pak mertua tgkap ikan dkt sawah. 💖 9pm - gy mkn Mc'D dgn adik² ipar 💖 11pm - ada rsa sakit perut igt nk membuang😅. Husbnd ajk pi hosp. Sabtu 9/11/19 💖12am - gy PAC, cek bukaan dh 8cm, rupanya - pantau 2 jam. 💖2.19am - selamat lahir secara normal. 💖 Tiada koyakkan 💖 Bby skin to skin 💖 Ngis pertama kali tgok bby 💖Lapar lps delivered 💖 Tak tido sampai discharge tghari sabtu😅 💖 Sepupu dtg melawat 💖 Sempat potong rambut sebelum bersalin 💖 Tiada muntah 💖 Balik rumah tghari sabtu

Dtang hosp sbb ada contraction & show. Check 5cm terus Masuk LR lbih kurang 9am. ARM 9.30am (LMSL). 10am start augmentation. Speacialist dtg round offer epidural. Refused epidural. Ambik pethidine je. 12noon bukaan 8cm. CTG dah mula tunjukbaby distress. Dr dan kawan2 cuba bantu & bagi semangat since sy staff LR, alhamdulillah 12.30 baby out. Kena gunting sebb anak first. Skin to skin contact done. Rasa macam x percaya dah ada baby masa tu.😄 baby rambut sikit ala2 botak gitu 😆

Hampir semua lah kena tick. Bila ingat balik apa jadi kat labor room rasa mcam nak tergelak je. Suami pun asyik cite balik pengalaman dia kat labor room tu 😂 dia kata dia tak sangka saya boleh tarik rambut dia kuat gila 🤣😅

Kulit ke kulit dgn bayi selepas bersalin Pegang bayi lepas bersalin Bersalin normal Semua ank berambut lebat Muntah sikit sebelum bersalin (ank no2), perut kosong, dh x lalu nk mkn..misi suh mkn dulu sblm ke LR

Baby lahir normal selepas 17 jam air ketuban pecah, sakit selama 7 jam. Baby besar so terpaksa ✂️. Rambut lebat sgt tapi X gatal pun masa pregnant. Terus tertidur Lepas bersalin Dalam bilik bersalin juga.

4y ago

Saya gatal pun xde, stretch mark pun xde. Nurse puji lagi cantik perut xde mark walaupun baby besar kat Dalam..

🌷Kulit ke kulit dengan bayi lepas bersalin. 🌷Hamil lebih 40 minggu (anak pertama) 🌷Proses bersalin lebih 8 jam (anak pertama) 🌷 Bersalin normal 🌷Lapar semasa bersalin 😢 (semua anak)

2 kali czer... Anak 1st overdue, 2x induce, sakit macam nak mati, emergency czer selepas 8jam meraung menjerit dalam lbroom... Anak 2nd jalan tak bukak, tolak induce, serah diri untuk czer.

Bersalin normal, proses bersalin kurang daripada 7 jam, lapar semasa proses bersalin , kulit ke kulit bayi selepas bersalin

Tertidur selepas bersalin,bersalin normal,proses bersalin cepat,pegang bayi selepas bersalin,baby rambut lebat.

My experience: bersalin normal, Kulit ke Kulit dengan baby selepas bersalin Dan rambut baby tebal😚