elak jaundice dan senang melahirkan

hi mommies...ble share tips tak utk elak baby jaundice so that lepas lahir baby tak lah kena jaundice.manatau ibu2 ada tips. and..second pregnancy currently...masih cari tips utk mudah bersalin tanpa jahitan dan senang bukaan.tqqqqq

4 Balas

Ramai ckap mnum calla milk tu tpi enth la saya tk try pun😅tpi biasanye baby mmng akn kene kuning sama ada bacaan dia rendah atau tinggi tu je,tips untk brslin tnpa jahitan plak kwn sye share dia bkerja jadi bnyak brjln sana sini and pstu time nk push tu ikut ckp doc,doc ckp push bru push and klau bleh brlajar cara prnafas push tu btul btul insha allah dipermudahkn,sye pun bru nk try cara kwn sye ni untk ank 3 nnti,btw kwn sye tu ank dh 4 dan semua lahir 3kg keatas semua tnpa koyakkan dan jahit

bby majoriti mmg kena jaundice..sbb liver function dia blum working properly..and their body xblh keluarkan bilibirun yg ada dlm bdn sendiri..beza dia cuma kejap or prolonged sahaja. sy dh rasa dua2. yg sulung bsalin 41w, jaundice 4 hari. no 2 bsalin 38w, jaundice 30 hari. if sblm ni bsalin normal, shouldn't worry much.

ikut pengalaman sy, 1st bersalin akan koyak. tapi sikit. 2nd time bersalin biasa xkoyak@luka sikit je. so xkena jahit. dah akhir2 semester boleh bersama dgn suami kerap atau buat urutan perenium. insyaAllah xkoyak . cara teran pun mainkan peranan. ikut guide nurse atau bidan masa dlm LR.

2mo ago

berdebar final exam la tu🤪🤣

doktor kata takde makanan minuman yg boleh elak jaundice.. doktor kata jgk kebiasaan org second delivery mmg kebiasaannya lg mudah dr 1st. kalau 1st koyak 2nd tak koyak tu biasa.