5 bulan belum meniarap

Hi mommies,baby saya sudah 5 bulan 15 hari. Tpi belum meniarap lagi dia cuma senget2 je

4 Balas

baby sy 5m17d , dah pandai duduk tegak, lebih kurang baby kita sis 🤭 .. baby sy start tiarap 4m9d , sis bole try utk letak baby mgiring d atas playmate / tikar getah, letak kan bantal peluk d blakang badan baby ... nnt slow2 dia akan niarap sis ... bila nampak baby dah tahu dia pndai niarap sis bole alihkan bantal peluk tu, maybe ambil masa 3-4hri untuk train baby ... x bantal kpla /x seluar panjang tutup lutut /x baju panjang /x stokin /x bring d atas tilam ... jgn pksa baby sgt ye sis, biarka dia enjoy jee 🤗 jgn stress sgt, tak smua baby sma, ada lmbat ada cpt ... ❤️

kena bykkan tummy time....mula² 2minit then 5 minit dan seterusnya...nnt secara tak sengaja anak akan boleh meniarap dan kawalan kepala pun dh kuat....selamat berusaha mommy

Tak lana lagi tu.. Teruskan buat tummy time. Ibu ayah buat sekali. Normal gitu. Yg tak normal , jika 9 bulan masih tak meniarap.

awak baringkn dia atas toto tnpa bantal...nti dia mngiring dan meniarap sndiri...