berat badan turun

Hi mommies...anak saya umur 1y5d,berat badan susah nak naik..mommies semua ada idea ke nak bagi berat badan bayi naik sikit?

1 Balas

Hi Puan. Puan boleh cuba tambah kan beberapa lagi makanan berkhasiat di dalam hidangan makanan anak puan setiap hari. Boleh cuba perkenalkan menu oat kepada si kecil puan mungkin dengan memakan susu bersama oat serta buah-buahan atau Madu, atau puan juga boleh menambahkan minyak zaitun sedikit ke dalam setiap hidangan anak puan. Puan boleh baca lebih lagi senarai makanan yang boleh ditambah di dalam makanan sekecil bagi membantu berat badannya di sini ya :) https://my.theasianparent.com/cara-menambah-berat-badan-bayi