Carpal tunnel

Hi mommies,ada x siapa2 kat sini yg mengalami carpal tunnel @ sakit bahagian pergelangan tangan ? Now 36weeks/4 .. da 2hari menahan sakit smpi nak buat kja x bole .. sbb nya nak genggam benda or something and kena air rasa sakit sngt .. rasa mcm jari2 ni kebas semua 😔 ada x cara mengatasi nya .. 35weeks aritu Gdm tiba2 tngi .. ni pengalaman pertama kena mcm ni

4 Balas

Sy pon alami benda yg same.. Ase bukan Carpel tunnel.. Mmg sbbb kita preggy. Sy ni nak basuh bontot pon payah kalo pas b:%) k😅.. Jupe doc.. Doc kate puan tggu pas bersalin, ilanb semua😅

12mo ago

tula pasal , nk membasuh pun payah apalagi nk buat kja uma

Saya pun kena. Mlm2 klau trsedar nk gerakkan tgn rasa mcm nk trputus urat. Skrg 35w, risau nnti nk angkt n pegang baby mcm mna. Tgn tak kuat. Nk basuh pinggan or pgg barang tak kuat. Sakit.

12mo ago

tula pasal .. now sya da admit ,kna serah diri sbb bsp tinggi hb low

sy start trimester kedua dah kena sis...smpi skang tak hilang2 lg..sy sapu krim yg doc bg jelah utk menahan sakitnya 🥲 mang tak boleh nk buat apa, kena tahan sakit smpi beranak..

12mo ago

2trimister dia x teruk sngt,ni da 2 3 har ini sakit sngt

Sy kne wktu scnd trimester. Pkai thumb guard utk kurangkan. Third trimester dh xde. Bila terasa pkai guard blk.

12mo ago

ye puan sya da beli dn pkai,tq ya ..