carpal tunnel syndrome

Hai mommies. Nk tnya, ada tak yg mcm sye kene carpal tunnel syndrome waktu preggy ni? Currently pregnant 27w and first baby. Boleh share ape yg uols buat utk kurangkan rasa sakit? Thank you ?

4 Balas

saya sedang mengalaminya. harini 23/10/22 bersamaan dgn 38w 2d. start sakit kebas2 jari tgn dr 36w. doktor ckp itu perkara biasa bg ibu hamil. doktor sarankan buat senaman jari setiap hari. contoh gengam bola kecil yg lembut. kecuali, jika masih berterusan selepas bersalin kena jumpa pakar saraf. harap lepas bersalin hilang la sindrom ni. x selesa rasanya nk pegang sesuatu, nk buat keja. jari hilang deria rasa. terasa tebal dan sakit .

Saya guna wrist brace jenama futuro, beli kat farmasi. Dia sarung tangan yg ada besi kat dalamnya. Utk elakkan tangan ni banyak sangat bergerak. Saya guna sepanjang masa, kecuali waktu memasak atau mandi.

hye sis, nak tanya awak retroverted uterus ye? terjumpa profile awak comment berkaitan ni.

Minta ubat kat kk.skrg rasa ok