Carpal Tunnel

Hi Mom.. Ada tak yg kena mcm sy. Carpal tunnel syndrome sakit2 tangan dgn jari. Bgn pagi mesti sakit ?mcmna nk hilang kn sakit #26weeks #1stbaby

11 Balas

Saya ade similar symptoms - Alhamdulillah bukan Carpal Tunnel , but hurts the same. Doktor KK ade refer saya to physiotherapist utk rawatan. Alhamdulillah ade kurang sikit, walaupun tak hilang sepenuhnya. Maybe puan boleh cuba dapatkan referral for physio sessions? Hope it helps.

Sy pon sama.. Start sakit masuk 30w. Sakit diprgelangan tgn,ibu jari tgn.. Nak suap nasi pon sakit.. 😭 Hrp2 ok bila baby da lahir nnti..risau juga nk angkat baby nnti.. #37w5d

5y ago

Good luck sis.. Semoga dipermudahkn

Same.. Sy pn bgun2 tido rase kebas tangan n tapak kaki.. Klu nk berdiri lepas dari bgun tido tue sakit dia lain mcam.. 😥 #31w1d

5y ago

I feel u sis...

kwn husben sy ada gtau..pg bgn tdo..senaman kaki dan tgn..baru bgn dr tilam..sy buat hr² mcm tu..

5y ago

X brp ok.. dri sblm kawin mmg sy biasa bt senaman ringan lps bgn tdo kalau trus bgn nti msti pening. Cuma time mengandung ni positif je yg zat² sdg ditarik ke baby hehe.. hrp ok la lps brsalin nti..

sama.. sy 24week.. dah smgu rasa mcm bisa sakit tulang jari2 n tgn.. 😢

Jauhi dripda trkena angin kipas..buat senaman ringan hari2..

aahh same ngn sy dah 33 week 2 hri .tgn jari semua asa sakit

Carpal tunnel

Sy kena n da operate pn bln 3 hrtu..follow fisio pn xok2 jgk sbb keje sy mmg angkat berat2 n susah nk sembuh..doc decide operate je..lps operate result ok sikit la,tp still ngilu tmpt jahit tu..tp sy suggest xyh operate la..cube follow fisio je..

5y ago

❤️