Hamil walaupun period

Hi mommies Ada x sesiapa pengalaman test UPT pagi samar2 lepas beberapa jam check period? Adakah mommies masih pregnant selepas tu? Saya check UPT samar2 lepas macam period x puas hati petang tu check lagi masih samar2 #pleasehelp

7 Balas

Ada dua sebab saja kemungkinan chemical pregnancy or keguguran.. keguguran upt Masih positive sbb hormone HCG Masih Ada dlm bdn walaupon kantung dah xda skali pon..kalo chemical pregnancy..upt samar² ke negative and darah period mcm biasa Dan Kiraan cycle jadi panjang untuk Bulan Tu..Lepas next month Akan jadi cycle biasa semula...jadi Kalo nak kepastian sis kena ke klinik untuk check..jgn biarkan...mcm sy upt Dr Samar ke negative sy chemical pregnancy darah period mcm biasa...

9mo ago

sy rasa sy chemical pregnancy..habis period nanti nak check klinik sbb sy ada fibroid juga..check btul2 sebelum next pregnancy

Hi. I sarankan you check another two days. Kalau makin terang, cepat ke doctor sbb takut tu ectopic pregnancy. Kalau dah makin hilang meaning you currently having chemical pregnancy. Chemical ni jadi bila kandungan tak jadi and dia turun sebagai darah period ketul2

Dulu masa ttc saya selalu juga dapat line samar sebelum period. Taktau ada kena mengena dengan pcos ke tapi tiap kali saya check and dapat line samar, hari yang sama atau esoknya saya period ☺️

kalau dah period mmg saya tak check dah. pernah byk kali check jgk mmg takde apa so membazir je upt. bila lewat baru check

9mo ago

Setuju jugaaa sebab pernah kena. Konon lahhh pakej siap rasa symptoms2. Setelah berbulan mmg tak pregnant pun 😂

i check pagi x naik pun 2line seminggu mcm tu tgk blk upt eh tiber 2line pulak tpi samar" now kandungan dh 7minggu

Jangan check masa period dear. Mungkin false result. Better check selepas lewat period ya

habis period cek upt skli lg..sb kaka sya prnah alami