Pengerakan bayi

Mommies² nak tanya sy dah 32weeks ,bayi dlm kandungan cukup 10 pgerakan 9pg-9malm .. sebelum ni aktif sangat² tak gosok pun aktif tapi sekarang normal ke kalau bayi dalam kandungan slow pgerakan . Sangat risau bila nak buat kiraan kena gosok kacau² goyang perut plahan dulu baru dia bgerak .. mommies boleh bagi pendapat .. Mommies² ada yg pernah alami mcm ni ke ?

2 Balas

Normal. Ruang dalam makin sempit. Makin dekat bsalin makin kerap kena kejutkan bby.

2y ago

thanks you sis ,, risau sangat ... macam2 tengah fikir