gender baby🥰

mommies2 kat app TAP ni ada ke yang scan gender at 20weeks baby boy anthen scan kat klinik kk baby girl? ataupun scan2 bby boy skali keluar bby girl pulak?#firstbaby #1stimemom #mohondibantujawabmom

3 Balas

Mcm saya, saya hanya buat scan di kk. Takde buat detailed scan, 3D or 4D dekat klinik swasta. Betul2 bergantung pada scan kk. Doktor kk cakap, nampak 'macam' boy tapi tak sure. Biasalah bila pregnant anak 1st, semua orang sekeliling nak tau jantina baby. Bila saya bgtau apa yg doktor ckp, org sekeliling saya kata tu confirm girl. Sebab doktor sebut 'macam'. Selalunya yang tak confirm ni girl. Last2 masa bersalin mmg betul pun boy. So, pengalaman saya bukan scan yg salah. Doktor scan tak pernah cakap girl. Cuma guna ayat 'macam' boy je. Orang sekeliling saya yg kata girl. Saya pulak tak buat scan di tempat lain

YA. ada banyak kes results scan berlawanan dgn real gender. ramai je kena, scan sana sini cakap girl,sekali kluar boboy..ada yg scan boy,kluar girl.. so redha je apa gender sekali pun. bab penyediaan brg baby tu beli yg sesuai utk unisex je senang.. satg beli bunga2 sekali kluar boy pulak, dah jd mat bunga pulak bdak tu 😂😂

#MOHONJAWAB