Nak tanya exprience mommy yg czer/c-section

Hi mommies yg ada exprience czer & berpantang bersama CL. Worth it tak untuk ambil? Adakah lepas luka dh okay baru kita ambil CL? Sy sgt overthinking walaupun belum bersalin. Tgh survey CL

9 Balas

Hye sis Saya 2x czer Depends jugak. Pada better ambik cL sebab awal2 tak boleh buat kerja berat… nak memasak apa semua tu. Saya dulu berpantang kakak tolong jaga memasak semua dia buat. Saya jaga baby jaga diri sendiri ja banyak. Tapi still kena banyak bergerak. Tak boleh asyik duduk baring lama2. Kena bagi darah berjalan sama. Elakkan angkat atau buat kerja berat2.