Confinment lady service utk czer mommy

Salam all mommies nak minta pandangan ada tak yg pernah ambil service CL waktu berpantang tpi bersalin secara czer?dlm dilema sbb sy dah mmg confirm bersalin czer then beberapa service mcm daily sauna,pakai tapel seluruh bdn etc x dpt buat la kalau ambil cl awl2..kalau sy ambil hari ke10 ke atas sesuai x?mohon advise ye.tq☺️

2 Balas

Sy pn amik confinement lady nt.. besenye drg akan remind kalau czer atau vag delivery.. kalau veg delivery drg akan terus dtg lepas bersalin.. kalau czer drg akan dtg lepas 2 weeks cmtu bile luke dh sembuh baru start treatment.. sis kene check dgn CL yg sis akan amik nt kalau czer bile drg akan dtg..

syaa bersalin czer, cl dtg after 3days balik rumah, dia urut, lulur, tungku sauna hari2 selama 7d. utk czer dia xboleh urut bahagian perut dgn xboleh pakaikan bengkung je. lain2 xde mslh pon. lagi 1 biar urut awal sbb kita perlukan urutan lancar susu. nak2 lagi kalau bru bersalin susu x keluar langsung.

11mo ago

Ok jadi nya ari ke7-8 just nice lah kan?tu la fikir jga tkut susu kluar x smooth tu nk berurut awl juga..ok2 tq for sharing ye.