DUE DECEMBER 2023

Hai mommy , saya first baby tau . sape sini due december 2023 , korang start prepare barang bila ye & barang ape je . tkde pengalaman .. #firstbaby #ingintahu #bantusharing

7 Balas

saya dah start beli brg since dpt tau pregnant sbb sebelum ni sy beli last minute.. tup2 ade ujian yg buat sy tk cukup duit, jln pun dh tk larat. last2 sambut baby ala kadar je.. so skrg ni dpt tau je pregnant terus sy beli sikit2 brg yg wajib, shopping online and unisex colour. 3bulan pertama 1. Set baju (siang and Malam) 2. Diapers, alat mandian etc.. 3. Thermometer and sedut hingus *sgt perlu 4. Brg2 breastfeeding ( sy dh decide utk jd epmom so brg mesti complete bab ni) 5. Pacifier tak digalakkan tp sy standby satu 😁 6. klau jenis yg rajin travel or balik kmpg, try cari brg2 baby yg travel-friendly (tmpt tido, bag baby, keselesaan dkt kereta, etc..)

sye due hujung nov 2nd baby .. x beli ape2 lg 😅 nk pi buat detail scan.. gender scan tp dlu anak first da buat gender scan pun sye tetap beli brg2 unisex sbb ye la kadang2 scan bole je x betul..kang beli pink keluar boy kelakar nk pakaikn.. kalau scan boy keluar girl ok lg la.. tp better newborn beli unisex dan x byk.. sis kena byk2 tgk checklist.. byk bemda x perlu pun sebenarnya tp kite beli..bazir je nnti..lg2 newborn.. beli sikit dlu..nnti da bersalin leh beli lg.. kadang2 bersalin baby besar lak xle pakai bju2 newborn 🙊 anak first sye 2.96kg tp 1bln je dpt pakai bju2 0-3bln 😅 jenis panjang..

haiii sya pun due December 7/12... Alhamdulillah brg bby sya dh prepare 80%....jnis sya mmg suka prepare awal² mcm 1st bby dlu sbb dh akhr2 bln sya tau mmg xlarat dh nk brjalan...skrg pun kaki dh skit²...

sy akan beli brg lps buat details scan nnt. awal bulan 8 akan start beli sikit2. . barang untuk hospital,untuk breastfeeding. brang berpantang.. baju newborn beli unisex.. color white paling selamat.

Sy 3rd baby belum beli apa2 lg. InshaaAllah dh Tau jantina baru start beli 😊 . Tp mcm Pampers car seat stroller dh boleh beli

sy baru mula beli napkin dulu. sbb napkin mahal sikit. beli 2 set . bulan depan beli lg.

Saya pun due date bulan 12. Saya plan nak pergi baby expo bulan 9 dekt Mitec.

9mo ago

Besok awak sampai Ahad dekat Mitec, KL