Kandungan 11 weeks

Hi mommies Just want to share my pregnancy experience Minggu kelima start mual, pening dan muntah. Tapi cuma muntah pada waktu malam masa nak mandi. Asal mandi malam confirm muntah 🤣. Tak tahu apa yang triger. Muntah pagi dan tengahari sangat jarang. Makanan cuma tak boleh telan ayam. Asal terbayang daging ayam, tekak jadi loya. Minggu ke 6 pergi klinik swasta for scan. Cuma nampak kantung jer. Janin tak nampak. Doktor bagitau tu normal, awal pregnancy memang cuma nampak janin. Suruh repeat scan after two weeks. Minggu ke8, balik ke klinik swasta untuk scan, janin dah nampak. Boleh nampak heartbeat. Minggu ke9, muntah tetiba hilang. No more feel mual mual. A bit risau sebab tiba tiba berhenti begitu ja.Cuma belakang memang lenguh. Minggu ke 11. Ni baru ja balik dari buka buku pink at KK. Sehari suntuk dekat Kk Just nak buka buku. Timbang berat, tunggi, check tekanan darah, check urine, check full blood test. Datang jam 8 pagi, siap semua urusan dekat jam 4. Doktor Scan kandungan,syukur semuanya dalam keadaan yang baik. Next appointment hujung bulan ni untuk minum air gula. Semoga baby terus membesar dengan sihat. EDD : 21/03/23 #firstbaby

12 Balas

sy kalau ikut last period 16.3.23.tp scan edd jd 21.3.23..buka buku pink 19.8 haritu..15.9 ni minum air gula...risau betul la..sebab skang senang loya.tp takde muntah2..loya mual je.sy pulak tak boleh dgn seafood ,ikan ..mual kalau pikirkan..habis anak2 n suami pun dh xboleh makan seafood sebab sy tak boleh bau hanyir tu..so makan ayam n daging je la 😅 awal ye doc tanya mana nak bersalin..mcm kk sy belum lg tanya..

sama lah bulan Edd kita ...hehe saya 18/3/2023 ..sekarang dah 5 bulan lebih kandungan ..semoga dipermudahkan lah urusan sis dan yg lain sedang menunggu hari tu Yee😊

edd sis tu dari kiraan kat apps ni ke? doc bagi date edd? saya kat apps 19/3. esok baru nk gi bukak buku pink☺️

2y ago

saya 18 hehehw ...Edd saya ikut yg scan kat swasta klinik haritu ..

hye sis due date kita samalah semoga dipermudahkan urusan kita untuk bersalin nanti Aamiin ya Mujib 🤲🥰

sy pulak edd: 25/3/23 ...semoga ibu dan baby sihat semuanya...

Waaaa esk sy buka buku pink doakan tau baik ii shaja❤️

Sy edd 15/3/23.. doc follow lmp je , sama dgn scan😅

saya book tgh2 bulan 8 aritu dapat date 2/9

takpe sempat scan utk 12 week kat kk

Sama saya pon 21/3/2023😊