Baby Kicking

Hi mommies, Usia kandungan saya dah mencecah 33 week 4 days. Normal ke kalau baby terlalu aktif bergerak smpai kan rsa nak pecah air ketuban atau rasa macam dia nak terkeluar jer bila dia mengeliat kuat sgt? Kdg2 tu saya senak nafas dibuatnya dan hampir nak terkucil. Saya happy dia sihat tapi tula bila dia terlalu aktif main perut tu rasa nak meletup haha terutamanya waktu tgh malam. Ini first baby saya jadi saya tak berapa tau sgt adakah itu normal.

1 Balas

Should be good, bagus la kalau dia aktif. Its normal. Tapi kalau active sepanjang masa, and gerakkan melebihi 10 kali keatas dlm sehari. Check hospital risau baby terbelit tali pusat. If okay amd tk de apa² alhamdulillah.