kerisauan kehamilan

hi mommies tumpang tanya. macam mana nak tahu perkembangan baby okay ke tak ya? saya rasa macam tiap-tiap minggu nak pergi scan, tapi husband selalu positive 😭 saya first mom, jadi risau. dari awal tak ada alahan atau apa apa 🥲 sebelum ni perut kadang rasa membesar tapi start semalam rasa macam tak ada perut 😭 #firstmom

26 Balas

1 je nak ingatkn . Klu ada threaten misscarriage mesti ada darah keluar. Selagi xde darah keluar x perlu risau. Baby ok je dlm tu.

Nt kalau bby dh dgr degupan jntung sis beli la yg fetal heart beat kat shoppee .

Nak tau OK ke tak, jangan skip pemeriksaan ibu dan kandungan berkala di klinik.

1mo ago

okay mommy, terima kasih 🥰

dh brapa bulan pregnant ?

1mo ago

thank you sis, saya bukan risaukan perut nampak tak nampak sebab saya faham masih awal 🥹, tapi risaukan keadaan dia, sebab saya pun ada masalah kesihatan lain.

hiii, ada tak yg due 26/8 ni?

scan selalu pun tak elok

4w ago

🧐 sy tiap2 mggu kena scan sbb Prof sendiri nk tgk perkembangan bayi atas masalah kesihatan sy, jd akan efek kt bby sy sbb gelombang tu ka 🤔