Salam.. maaf nk tnya.. kita start cuci tahi telinga bayi dari unur berapa ya..? Maaf.. bayi sulung..

2 Balas

Sy pun bayi sulung jugak 3m. Umur nak cuci tu x sure.. sy cuma lap klu tahi tlinga tu bhgian luar dan senang dcapai selepas mandi (masa ni tahi tu xkering sgt) . klu bhgian dalam sy biar saja. Bagus juga tnya mcm ni, ble share2 cara kot2 ada yg lebih arif ☺️

Sy tak cuci telinga baby sy. Just lap2 je lps mandi dgn tuala/wet wipes. Sbb nti tahi telinga baby akn keluar sndiri. Dua2 anak sy tak cuci telinga. Skrg yg sulung dah 2y-o baru bersihkan sikit2.