Period panjang selepas suntik depo

Hai mommies. Nak tnya ada x sesiapa yang pernah ambil suntikan depo. Dan period panjang tapi darah keluar sikit2. Normal ka? Nak dekat 2 bulan dah sya period. #pleasehelp

3 Balas

Memang bleeding lama bg sebahagian ibu. Kita panggil istihadoh. Istihadoh ni darah keluar dlm tempoh suci haid. Tempoh max. Haid 15 hari. Tempoh suci haid 15 hari. Gitu. Lepas habis 15 hari haid, mandi hadas, boleh solat/puasa dan buat ibadah lain, cuma bila solat, setiap kali solat kena bersihkan darah tu, wudhuk solat. Gitu.

Sama sy suntik sekali je then sy stop sbb period lama and Ada banyak side effects lain

Aah sy dlu pon sama lpas je cucuk depo period lama smpai 3 bulan