4months preggy anak pertama, vitamin tambahan?

hi mommies, sy start 4weeks lps tahu pregnant sy mkn acid folic,9weeks buka buku smpi skrg mkn acid folic dan b complex, n vit c dari kk saja. rmi org mkn obimin/obimin plus/iberet, neurogain, pil calcium dan mcm2 lg. sy ada mnta nurse, tp dia mcm xbg, just bg acid folic dan b complex je. bleh ke sy p bli di farmasi dan mkn je? berat sy 49.95kg, hb 11.++ . n vit apa yg ptut utk mkn dan bagus utk baby? sy xbrani.. org ckp mkn obimin anak lahir nnt kurang kuningnya etc.. nk mntak pndapat dari pengalaman.. first time xtau apa2.. tma ksih

1 Balas

Sya 1st pregnant cuma mnum folic acid & susu anmum jak sis.. smua ubat tambah darah xbole masuk.. sykur jugak anak sihat, lahir 3.2kg & skrg 3thun suda.. cma buat apa yg dsaran nurse la lbih baek.. wish u luck😊