Folic Acid

Hai..nak tanya b-complex with folic acid shaklee nie ssuai ke utk org pregnant?? Atau better mkn folic acid je? Xperlu tmbh vit b complex nie??

Folic Acid
9 Balas

Saya makan yang ni dari sebelum mngandung smpai la mngndung, dalam week 8 tu tak boleh dah bau dia, Makan je muntahh, makan je muntah, masa week 5 saya ada bleeding ters ke kk and doc bagi obimin, mula okey makan dua2, masuk week 8 tu auto muntah, minum dgn air oren pun muntah, last2 saya makan obimin jee hHah.

2y ago

itu lhaa ..sy sblum pregnant mkn yg appeton tu,pstu pregnant hbis yg tu sje lha nk try shaklee nie sbb rmai kta okay,smggu mggu okay,skrg nie xblh nk mkn ,nk mntah,dgn bau dia tu😅

sy pernah tanya doc dia kata boleh ambil , cume xsecukup mcam acid folic klinik . sy ambil acid folic , Vita lea , ostenutrix , esp. alhamdulilah anak sihat activ ☺️ tiada lagi masalah buasir , 😆

1y ago

Hi assalamualaikum.. Saya pun ada ambil produk shaklee tu. Nak tanya, awak mkn oste kan lepastu ada minum susu apa apa ke tak?

better makan folic acid je sbb x silap dlm yg ni kandungan folic acid dy x cukup dr amount yg sepatut kita makan.. tp apa pun refer doktor

2y ago

ouh yeke,td bru p farmasi beli folic acid yg bru,sbb yg shaklee nie xleh nk telan,nk mntah😅

saya pernah tanya soalan ni dulu, apa2 pun kena tanya doc dahulu sebelum ambil apa2 suppliment. semoga dipermudahkan.

blh mintak pendapat doktor sbb biasa kk dah bekalkan untuk sesuai tubuh ibu mengandung tu sendiri.

2y ago

ohh boleh try cr kt watson lupa dh jenama apa dlm box purple ada 3 papan sy guna brand tu dalam rm3+ gitu

selalu bila ada B complex selalu tmbh kan selera mkn

2y ago

Preggy memang blh mkn tu kan..x perly acid folic dr kk lagi kan

selain dari yg kk @ doktor bg better refer doktor ya sis

2y ago

smlm sy pegi farmasi beli folic acid yg lain😅2/6 bru repeat scan n nk tnya

Kk bagi sy ubat bcomplex, acid folic and iron 😁

2y ago

Bcom utk tambah selera mkn sis, nurse bgi tau sy tdi. Lepas naik mendadak sy punya berat dia stop kan bcom sy🤣

saya pun makan ni jua