Kerap kencing

Hi mommies.. Sy skrg dah masuk 34w.. Kenapa ye sy sering rasa nak t'kencing? Rasa tu mcm tgh tahan kencing dah beberapa lama.. Padahal baru je lepas g toilet.. Bila kencing, takde la banyak sangat.. Sikit2 je.. Normal ke?

13 Balas

Sy 35w4d pun macam tu . Smpai rasa nak duduk dalam toilet je 😂 lagi2 time kje adoiii kejap2 nak g toilet smpai rasa give up dah nak pergi kerja . Penat ulang alik toilet dgn false contractions lagi .

Normal sis. Lebih2 lagi lepas kencing pastu gi baring selang sejam japgi rse nk kencing lagi. Kalau keluar dgn husband setiap stesen minyak benti sbb nk kencing. Haha 🤣

Sama sis.. sye pn mcm tu.. tp kdang2 kt bwh tu selalu rse basah.. tp cek xde pape pn.. seluar dalam pn xbasah sngt pn.. biasa2 je.. normal ke mcm tu??

4y ago

hi sis..try pakai pantiliner..tgk jumlah bsah..dikhuatiri keputihan atau peluh atau air kencing sndri..better pergi check jgk ye sis..

Dh 34 weeks kerap kncing tu kepla bby dh kt bwh jdi dye tekn pundi tu yg kerap kncing sy pn sme jgk nie dh 33 weeks 4 hri.. misi ckp norml..

normal sis. sy pun mcm tu. baru tutup pintu toilet, dh rasa nk terkencing seolah air kencing tu byk and kita tk buang buang lagi 😂

4y ago

salam puan..klu kes mcm puan ni kne tny nurse sbb kerap kencing tu bukan selang seminit dua..at least 15-20mnit..

normal saya pun mcm tu jgak. Sbb kepala baby dah enggaged kat pundi kencing kita.

normal sebab baby makin membesar dan dalam masa sama akan menolak pundi kencing.

Normal tu sis. Sebab berat baby dah menekan ke pundi kencing kita

Normal sis tu.. Sy pun selalu mcm tu bila dah masuk 30w keatas

Normal sis saya pun tgh alami skrg... #27weeks #2ndbby