Kerap kencing

Salam/hi, Saya skrg 20w. Sejak smlm kerap kencing. Selama ni pun ada je tp once da kencing lega. X rasa dah. Tp sejak smlm walaupun da kencing ttp rasa xselesa n mcm ngilu. Mcm pundi kencing penuh je. Normal ke? Tiap kali kencing tu biasa je bkn la sikit2 sgt. #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Waalaikumussalam hi sis. Saya pun dah masuk 20w3d hari ni, saya pun kerap-2 nak terkencing. Dari first trimester lagi asyik rasa nak terkencing je. Pastu rasa mcm dah ok sikit. Tapi lately ni, saya rasa mcm baby ‘kick’ kat area pundi kencing saya 🤣. Bila saya baring ke atau tngh ddok rileks-2.. saya dapat rasa mcm ada something yg ‘menendang’ kat area perut saya.. mcm rasa ngilu-2 sikit. Kalau kencing pun, air kencing kadang bnyk kadang sikit je keluar je tapi dia punya tak tahan tu mcm kita dah tahan lama. 😮‍💨.

12mo ago

Yes btul awk, strt 18week keats baby dh strt gerak… tanda ii baby sihat kt dlm tuh… dy slalu gerak aktif, ibu selalu nak membuang air kecil

Kalau mom tak selesa time kencing tu boleh pegi klinik jumpa doktor dan bagi tau.Dorang akan bagi oral paket bancuh sama air tu untuk minum.Supaya kencing lawas

12mo ago

dah okay lega sangat. sehari setengah je rasa ngilu2 tu mungkin factor minum latte sblm tu. tq respon

sy rasa apa yg awk ckp ni mcm kencing kotor. cuba bnykkn minum air masak. atau jmpe nurse tnya.

nnti checkup klinik bgtaw sn/doktor. boleh amik sample urine. tkut kencing kotor.

12mo ago

ada buat test sndiri dkt rumah. result okay. ni dah okay lega sangat. sehari setengah je rasa ngilu2 tu mungkin factor minum latte sblm tu. tq respon

normal

12mo ago

memang akan rasa ngilu jugak ke? sbb sblm ni mmg kerap ke toilet ok je