Keputihan teruk

Hi mommies, sy sgt risau keputihan sy sangt teruk. Bila dh dduk lama kt office bila pg toilet dah hbs kencing n cuci selalu kelua angin bersama keputihan yg byk. Seperti susu pekat. Hari2 biasa pun keputihan mmg wajib akan keluar 🥹. Smpai x selesa . Wktu mlm wajib tukar panties atleast skli sblm tidur sbb rsa basah2. Dh check & buat test keputihan tu normal xda apa2 bacteria . Tp sy kdg2 rasa gatal tp x teruk. Masa belum berkahwin pun sy pernah kena yeast infection sepanjang hari wajib keputihan ada. Xpernah rasa kering walau sehari. Skrg ni pregnant 27w . Risau kalau2 blh effect baby nanti. Nak bersama dgn suami pun xda confident. Ada sapa2 yg blg bg suggestion cara nak keg kan keputihan selain ubat insert. Sbb doc dah pernah bagi. Mmg xberkesan kt sy. Mommies please help.!

1 Balas

Saya sebiji mcm awak, doc kat KK suruh beli probiotic pills kat farmasi. Baru makan 3 minggu, semua masalah terus hilang. Keputihan still ada tapi tak berbau

8mo ago

Tq sangat2 awak.