KEPUTIHAN

assalam ibu2 semua...sapa ada preggy tp ada keputihan??prnh guna x ubat yg masok kt dalam tu??brkesan ke x??sy preggy 9w sblm prgegy xda keputihan..tp smnjak preggy ni keputihan mnjdi2 smpai tahap dh GATAL...dh refer dokto n doktor bg ubt sumbat kt dlm tu..tp sy x guna lg sb sblm ni preggy x prnh kna mcm ni...boleh share x yg prnah guna ubat tu terimaksh ibu2

2 Balas

Wkslm sis..sy x pernah ada mslah keputihan..nnt sis jaga kebersihan panties...rajin tukar klu berpeluh, pakai yg material comfy cotton & plg penting x ketat panties tu.... Klu ada keputihan pakai panty liner, salin selang 4jam skali...bila buang air kecil/bsr sis bersihkan pakai air + sabun biasa & lap kwsan sensitive area smp kering...jgn biarkan lembap...nnt bakteria jd penyebab keputihan

5y ago

tq sis atas prkongsian 😊

Saya penah guna ubat masuk dlm tu,skli je dh ok,saya nyer gtal xleh nk bwa bincang dh,trus tnya doc da ubat x nk ilangkn gatal ni,so doc bg la ubat masuk tu,sya guna mmg bekesan sgt..lepas tu saya beli pencuci sireh dan xmkn manis2 sgt sbb takut gatal kn..saya pakai pencuci sireh tu dan bila buang air je keringkn n jga btul2 bru la ok sumenya..