Mommy with anemia n thalassemia

Hello mommies , sy preggy 25weeks , ada anemia n baru bulan lepas result keluar diagnose beta thalassemia.. selama ni sy ambil supplement iberet utk naikkan HB.. nak kata membantu boostkan HB x juga.. HB maintain 10.5 n paling rendah pun smlm check up KK drop ke 10.2. Misi kata Dr suruh stop iberet and dia bg New Obimin.. 1st time ambil Obimin sbb sebelum ni pregnant setia dgn iberet je tp pregnant sebelum ni pun HB maintain paling rendah paras 10 lebih je. Nak capai 11 pun payah.. so nak tahu pengalaman dr mommies yg pernah atau tgh consume New Obimin, membantu x utk naikkan HB mommies2 ??? Risau pulak kalau New Obimin x sesuai n makin drop HB.. 1st time ni try Obimin.. 😅

4 Balas

Ikut je cakap doctor. Kalau nak further pegi lain lain clinic jumpa 2-3 gaeny. Tanya sini bahaya sbb involve medication.

11mo ago

Makan juga naturals, buah jambu batu, buah delima buah naga. Bayam purple and fresh milk.