keputihan??

hi mommies.. sy nak tnya ni.. pernah x sesiap yg mengalami bnda ne (seperti dalam gmbr) normal x klu kluar bnyk mcm ni?? x gatal.. saya baru 22weeks maaf ya gmbr membuat anda rasa jijik

keputihan??
3 Balas

Maklumkan pada nurse dan doc segera.. Supaya mereka boleh berikan ubat yang sepatutnya... Ini keputihan... Semasa hamil kita perlu elakkan keputihan. Antara usaha yang kita boleh lakukan ialah pastikan pakaian dalam kita bersih, kalau kita pakai pantie liner kita perlu kerap tukar dan yang terakhir elakkan mencuci alat sulit dengan pencuci wanita yang ada pasaran.. Kalau dapat cuci dengan air suam pun ok.. Kalau gatal dangat try cuci dengan air suam yang dicampur dengan garam bukit. Bukan apa sis... Kita kalau ada keputihan semasa hamil... Kita berisiko untuk alami GBS. GBS ni pulak bahaya untuk doc. Apa2 lun dapatkan nasihat dari nurse dan doktor

1y ago

kne jahit ke sis?🀯

Biasa ibu gdm akan ade ni.. Sis ade gdm x?.. Then kalau mkn mcm aiskrim ke or kuih manis even hanya 1,akn kluar warna pekat mcm spotting..

saya pn kdg mcm neh.. tp saya ada diabetes sis.. selagi tidak gatal dan brbau.. saya rsa okay jak.. ap pn nt brklinik sis infom nurse k

1y ago

eya sis.. tp bln keputihan rupanya tnda bukaan cm pintu rahim huhu.. sy bru 23weeks kantung da kluar 2cm trpksa buat cervical cerclage