Minta maaf gmbr mcm ni..

Nak tnya kndungan sya skrg 8w3dy.. tpi ada kluar drh mcm ni.. bhya x?

Minta maaf gmbr mcm ni..
5 Balas

nak share , dulu saya pun dapat mcm ni, dah keluar mcm coklat, masa tu kandungan week 8/9 mcm tu, pastu memang kk pesan kalau keluar darah tu terus ke hospital , ke emergency ong terus. So saya terus ke emergency ong and nak tahu tak, lepas check semua, tunggu doc hampir sejam, last doc halaunya kita balik rumah, suruh tunggu appointment lagi 2 minggu, padahal darah coklat tu dah kira lebih banyak la dari gambar tu. Tapi doc taknak layan, bagi ubat pun xde Last2 gugur macam tu je kandungan saya. Lokasi seksyen 7 shah alam

1y ago

Saya bersimpati kt awak. Mmg ada jenis doktor yg mcm tu (tak semua). Boleh label spotting/bleeding tu normal tanpa check patients. Saya pun pernah spotting, bleeding & gugur dlm masa 3 hari shj. Sebab tu better cari second option ke klinik swasta ke. At least dptkan duphaston, boleh juga kawal kan. Imagine terjadi kpd mereka yg ttc. Tp ni belum cukup sedih. Ada lagi sedih saya baca dlm TAP ni dia nk beranak tp doctor pelatih seluk benda lain sampai air ketuban pecah tak silap. Last2 baby meninggal. Mintak dijauhkan lah dari kita semua 🤲🏻

saya rasa tak normal ni. risau ancaman keguguran. awak terus pergi check yaa. masa week 8 saya ada juga spotting coklat. tapi sekali tu saja & tak berterusan. kalau berterusan, means ada spotting ke 2/3 kena pergi check

1y ago

dah.. esoknya dah xda.. kluar tu time tnghri je trs ke klinik dn dibri ubat kuat kn kndungn.. esoknya xda kluar mcm tu dah..

better pergi klinik dan scan, saya dah ada pengalaman mcm ni, mula spot shj , lama makin byk ambik masa 3 hari juga , slps tu saya keguguran. ada juga slmt kes mcm ni ok je , baby ok. moga baby awak ok ja ya

1y ago

hritu sya trs p klinik sis,dan diberi ubat kuatkn kndungan..dn sya ada pndrhn mcm tu 1 hritu tu je.. smga xda apa² dgn kndgn sya.. sbb ini adalah kndungan sya yg prtma slma 6thn perkhwinan...trma kasih doakn baby sya sis..

gi klinik cek jgn jdi mcm sy.. sy mngu lepas 2 hri coklat2 hri ke3 kuar coklat cmpur dgn darah serta skit perut sngt2, pstu gi hosp doctor ckp degupn jtung baby dh tiada, pstu dlm pkui 11 sy keguguran🥺

1y ago

dh p klinik sis.. dn sya diberi ubat untuk kuatkan kndungan

pergi cek