First Pregnancy

Hi Mommies... Sy first pregnancy 16 weeks.. Batuk2, then sakit bawah perut sebelah kiri. Normal ka tu ya? Hari tu tekak bengkak, g klinik swasta doctor bg ubt hisap, ubat batuk yg boleh minum, antibiotics je doc tak. Tekak dh okay. Tinggal batuk. Pulak. Any suggestions? Utk kurangkan batuk

1 Balas

Mcm sy haritu. G klinik dpt ubat lozenges and ubat batuk doc bg sesuai utk org pregnant. Tp sy mkn sehari sekali je wlupun doc suh 3 kali sehari. Tu pun dlm 2 , 3 hari je mkn ubat. Pastu x baik2 jugak. Sy minum air suam selalu. Alhamdulillah baik x lama tu.

5y ago

Tqq siss.. Tu lh sy pun tk ikut 3 kali sehari.. 1x atau 2x ja..