Batuk sakit tekak

Hi ibu ibu , nak tanya kalau batuk xbreti sampai sakit tekak . Pegi klinik dr ada bg ubat tak ya ? Tak tahan dh batuk ni. Sy nk masuk 30 week

5 Balas

Hi sis. Saya sebelum ni dah try macam macam petua hari2 minum lemon suam madu. Kemam cengkih. Minum banyak air. Strepsil semua tak jalan. Last sekali saya giveup pergi klinik. Dr bg ubat khas utk ibu pregnant ubat batuk mucolix ( batuk+kahak). Asthma. Antibiotik. Makan 5hari terus baik hilang terus batuk saya. Saya batuk dah 3minggu lebih. uri saya turun perut mengeras hari2 sampai kena mandi air suam. Belum cerita sehari terkencing berapa kali dlm seluar 😅alhamdulillah Skg dh okay 🥰

1y ago

Yaa sy kerja harini bnyk Kali tukar panties sbb terkencingggg jeeeee . Seksa betul batuk masa pregnant . 😭😭😭 hdung tersumbat pastu batuk terukkkkk pastuuu malam malam mmg xtdo la dgn hdung tesumbatnyaaa dgn asyik batuk nk tekencing nyaaa 🥹🥹🥹

Ada bagi ubat. Saya hari tu batuk teruk. Inform dekat doktor yang kita pregnant. Dia akan bagi ubat yang sesuai.

1y ago

Thanks sis nt sy pegi klinikk

Saya pun batuk dh 3 minggu..MMG sampai terkencing 2..kena ambil sampel kahak UTK 3 hari..

Hi my doc suggest ubat batuk Prospan sesuai for preggy mummy. Boleh beli in any pharmacy

dpt ubat xsilapnya. Sy pernah batuk2 demam wktu 3rd trimester.

1y ago

Dia bg ubt batuk ya sis ?