Tlg sy tgg isu Cecair Coklat.

Hi mommies. Sy dh msok 18w5d pregnancy. Lately sy ada keje luar dan byk bjalan. Cecair coklat ni ada klua. Then hari ni ada buat mkn² dirumah, cecair coklat ni byk klua. Cecair coklat yg sy alami ni berbau mcm darah. Knp ye mommies? Tlg sy? Apa yg perlu sy buat? Risau sgt ni. Perlu sy berhenti kerja berat² ke?

2 Balas

please bhenti buat kerja berat sis. 18w still can cause miscarriage... selain itu it might be happen bcoz placenta previa. so, better check dgn doc and get enough rest!

5y ago

Thank you for advice sia. Dh jumpa doktor. Doktor bgi mc 3 hari. Sbb tkot drh² yg lme dekat vagina baru turun. Sbb coklat tu tanda drah lme. Klau masih ada lagi doktor suggest terus ke hospital. Dan sy perlu berehat doktor ckp.

Knp sis xpegi hospital.. ask a doctor.. risau plk untuk sis.. kalau bole sis kurangkan bkerja yg berat2.. sis kena bnyk rehat..

5y ago

Thank you for advice sia. Dh jumpa doktor. Doktor bgi mc 3 hari. Sbb tkot drh² yg lme dekat vagina baru turun. Sbb coklat tu tanda drah lme. Klau masih ada lagi doktor suggest terus ke hospital. Dan sy perlu berehat doktor ckp.