placenta previa stage 2

Hi mommies, sy dh admitted selama 2 weeks sbb uri kat bawah stage 2..sy nk tanye, sy baru 28 weeks tapi kena tahan ward.. Walaupon masih 28 weeks bahaya ker? Kalo 34 weeks ke atas yg mmg risiko.. Kalo cam keadaan sy uri xkan naik ker? X blh bersalin normal ker? Ade tips x utk naikan uri atas? Risau sbb ade anak 4 tahun... Sementara ni husband amik cuti n jaga... Mak mertua sy ni mmg x blh harap sbb dia jaga bapa mertua sy... Sy pernah admit cam sy ..tlg share pengalaman momies ye.. Tq

1 Balas

Sbb bby da 28week plasenta previa type 2 ni da kira berisiko. Boleh jd pendarahan bebila je atau bersalin pramatang sbb nk masuk 7 bulan. Previa 2 stage bermaksud laluan melahirkn trtutup spruh. Lg besar bby lg bhye nnt