Alahan

Hi mommies suma. Nak tanya ni. Pengalaman pertama sy. Brp week mommies suma start alahan / muntah2 ya? Sy 4w4d macam xda alahan lgsg. Mkn ok ja ?

76 Balas

klau blh jgn a mnx alahan atau morning sickness sis.. sakit sangat2.. bad mood trk sis.. berngin je..

4y ago

kan sis.klu blh nk elak kn dri alahan atau mrning sickness.. dia blh nak plk hahaha. jgn nnti dh kne mrning sickness dia xsggup nnti hahaha.

Xsemua org sama sis..sya anak pertama xda alahan..anak kedua dlm 2minggu ja..yg ketiga Ni 3 Bulan..

1trim morning sickness teruk sampai xboleh makan. Naik 2nd trim dh steady. Boleh mkn

saya alhmdulillah 6x pregnant tak pernah ada alahan muntah2 morning sickness.. mengidam pn takde..

Alhamdulillah dr awl smpai 4bln xde alahan. syukur sgt. mkn pon ok je, sahur mkn cm org brbuka🤣

Sy mse 4w memang makan kuat saje . Lepas dah 6w tkde selera mkn 😅 nk mkn laksa ja hari2 😂

xlama pon alahan die... trimester pertama je ...alahan bau je ... muntah2 xde sngt...hehehe

sy dr awl pregnt smpai skrg ni 23w..xda alahan langsung..selera mkn pn mcm biasa je..😂

Alhamdulillah... Dari anak 1st smpe skarang sy x alami alahan / muntah2. Macam biasa.

Saya start 6weeks smpai skrg dh 20weeks 🤢🤮 tapi bab makan tkde masalah pn 🤣