Gerakan baby.

Hi mommies, sorry nak tanya. Saya dah 22 weeks, tapi belum rasa gerakan. Tapi kalau pergi scan baby aktif je. Normal ke? Thankyou! #firstmom

10 Balas

normal. sebab ruang dlm rahim awak masih luas. baby boleh bergerak baby. rasa baby awak dh bergerak dkt permukaan kulit perut cuma awak kemungkinan tak perasan atau xtahu itu gerakan baby. kalau awak nmpk mcm gelombang, mcm kupu2 sekejap tu gerakan baby la tu🫰😊

normal je ❤️ . kita tk rasa tu sebab kulit kita tebal kot lagi 1 dia masih kecik dalam perut n ruang masih banyak . dia aktif tu alhamdulillah , nanti dia dh besar and ruang pun dh makin sempit kita dh boleh nampak si manja dlm perut tengah main badmintoon hehe

Normal je tu ikut badan masing2 juga tu. Mcm saya start 17w rasa letup2 dlam rahim. Pastu 19-20w dah nmpak gerakan dari luar perut dah. Nurse kata jenis perut kulit nipis plus saya kurus so awal rasa. 21w dah cucuk ATT 😵‍💫

8mo ago

awalnya..tengok pada kk kot sebab sy cucuk masa 27weeks.

normal .sy pn br 22 weeks , br dpt rse gerakkn dlm perut mase 21 weeks . lain org lain rse , ade yg dpt rse cpt , ade yg dpt rse lmbt . tgk jgk klu jenis perut tebal kdg² lmbt rse gerakkn. inshallah nty sis dpt rse ..

Normal. Space still luas.Masa 28weeks yang you kena betul2 risau kalau baby kurang gerak sbb time tu yg you kena start kira kick

first mom , biasa normal.. sbb sye dulu sush nak rasa , ni dah anak ke3 20weeks dah rasa dye main kt rahim

Normal ja, masuk 28w tu yg wajib kena rasa, mcm saya 22w baru dpt rasa tapi rsa lembut2 ja

Normal sbb usia2 kandungan ni mmg selalu gerakan tu kdg ada kdg xdee

8mo ago

Terima kasih!

Saya lambat sikit 😆 nak dekat ii tick kick baru rasa

normal