Postpartum hair loss

Hi mommies, any tips utk yg experience postpartum hair loss tak? Saya stress sangat2 bila tgk rambut atas lantai. Every time basuh rambut atau pegang rambut je, ada je yg gugur. Plus baby pun jenis suka menarik rambut asal dapat pegang. Dah nampak rambut tu makin mengurang. Please share tips dan shampoo yg boleh saya guna. Thank you! #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstmom #advicepls

4 Balas

samalahhh... nak nangis bila tgok cermin kepala mcm nk botak😭 tapi saya cuba pakai syampoo Alpecin yg utk hair fall, Alhamdulillah sesuai utk saya. jaga pemakanan n try utk tak peduli sgt pasal rambut tu supaya tak stress. bila stress2 ni makin gugur rambut

2y ago

itu lah sis, try tak nak stress tapi bila tgk rambut dah kurang and penuh kat lantai, terus jadi stress. takut anak pegang and terlilit je kat jari dia je

Hi, eventually rambut akan kembali normal. Hormon selepas bersalin masih belum stabil. Sebab tu rambut gugur. Apa yang saya buat, saya potong rambut bagi pendek. Tu je. Now dah 11 bulan after melahirkan, rambut dah kurang gugur.

2y ago

haha memahami. At least tak sakit mata bila gugur sebab rambut pendek pendek je 🤭InshaAllah akan kembali normal. Jangan risau

Sama lah sye sis....hari2 sikat rambut byk sgt yg gugur....klu nk ikat rambut pun rambut lgi byk gugur bkn sikit yg gugut tu tp tebal sampai dah botak rambut sye....nk kluar pun malu dah jarang2 rambut sye😔

2y ago

Haah kn sis...saya smpi rse mcm nk botak je

normal tu