baby kicking

Hi mommies, Can share with me how do you feel when your baby do the first kicking? Do you feel like butterflies in the stomach or geli-geli? I am at my 20 weeks, i feel likes butterflies, not sure that is the baby or something else ? Bila dia tendang kita rasa, bila letak tangan tak rasa pulak ?

17 Balas

Rs cm 'apa bnda gerak2 dlm ni?'..pastu cm letup2 dlm perut..ada skali tu, tetibe rs kuat giler la..mmg terkejut habis..then terus tegur 'dia'..'amboi baby, meriah awak dlm tu? Tekejut mama' 😂😂😂 rs cm xpercaya diri ni tgh ckp gn baby🤦‍♀️

kalau mcm saya first baby kick 17week . kadang keliru jgk tp lama lama kenal dhh angin dlm perut dan baby kick . baby saya sangat strong walaupun skrng bru 5 bulan tp dia kick mcm 8 bulan 😅 kadang menjerit sbb terkjut dia kick kuat sangat 😂

Rasa macam ada benda bergeraklah dlm perut. Rajin2lah bercakap n panggil nama baby kalau dah tahu jantina. Mommy will share anything with baby, baby akan faham. Keep this moments n show to ur baby bila dia besar.

sy dah 26weeks pun still confius tu baby kicking ke..angin ke, dia rasa macam meletup2 dalam perut, terkejut2 sy..1st baby kan x ada xperience lagi..😂

haah sis.. rasa mcm butterflies.. awal2 mmg kita xrsa sgt tendngan baby tu.. nnti dh 28weeks ke atas tendngn dia lg kuat.. sampai senak perut..

5y ago

betull 😭 slalu senak dah skrang . I'm 28 weeks now

20weeks baby still byk space .. so kalau dia tendang pun mcm perasan tk perasan jer .. nnt space dh sikit .. makin kuat rasa .. hehe

bila sya pegang perut dia lagi aktif gerak , tapi kalau tangan suami yg pegang dia terus diam 😅

3y ago

🤣🤣

sy masa 18 weeks dah rasa baby sepak2, msuk je 23 weeks berombak ombak perut kuat btul dia punya tendangan 😂

saya rasa mcm ada benda jentik2 perut dr dalam.. n sometimes rasa mcm perut bergelombang..

Ha ah sama sis lebih kurang. Kadang keliru adakah gerakan baby atau cuma angin dlm perut. 😁