Share pengalaman bersalin.

Hi mommies, share la pengalaman bersalin korang. Tak kesah la anak no berapa. Saya nak tahu pengalaman org. Lagi lagi yang turun tanda, mmg nak tahu sangat. Saya now 34w. Anak no dua. Nervous sangat nak tunggu turun tanda tu. Masa anak first dulu, saya gdm so kena serah diri and induce. So mmg nk sgt tahu yg naturally turun tanda tu. Dari turun tanda, then dari turun tanda tu berapa lama pula nak tunggu utk bersalin. Thankyou momies smua.

1 Balas

sy ank first pegi pac sbb bby kurang gerak tapi xinduce pon sbb xde masalah xsilap dekat seminggu duk dlm wad hingga turun tanda dgn sendiri . Masuk 40w4d mlm tu keluar darah+lendir tapi xrasa sakit boleh rilek tido . Esoknya tengahari tu sakit xleh bawak bincang sampai tertonggeng2 atas katil tu dh 8cm baru nurse kelam kabut nk bwk pi lb awal2 diorg buat xtahu je walau bnyk kali pi bagitau , dkt nk ptg tu masuk lb xsampai 30minit rasa nk teran mcm nk berak keluarlah bby tanpa koyak & jahit . Tak koyak & jahit tu sbb sy xangkat punggung waktu sakit tu dpt pula doc yg baik ckp lemah lembut jadi senang nk ikut apa yg dia ajar tu yg selamat dari terkoyak 😂 tips klau nk bukaan cepat time sakit tu duk tertonggeng walaupun nurse marah tapi cara tu mmg cpt betul bukaan 🤣

2mo ago

ye betul