Boleh atau Tidak?

Hi mommies semua🤗 Min selalu nampak ramai mommies tertanya-tanya soalan di bawah ni sama ada mereka boleh atau tidak minum air kelapa sepanjang kehamilan 😧😞😰 Mommies yang lain rasa macam mana ya?🤔 Apa kata kita bantu jawab persoalan ini dengan kongsikan pandangan/pendapat masing-masing di ruangan komen bawah ini ya! #bincangTAP

Boleh atau Tidak?
99 Balas

Boleh je. Tp lain org lain ketahanan badan. Saya setiap kali mengandung mesti minum air kelapa. Trimester pertama sampai dah nak bersalin pun masih minum air kelapa. Tp bukan la setiap hari. Ikut selera juga la. Alhamdulillah dr mengandung sampailah bersalin semuanya ok. Tp itu pengalaman saya. Mungkin tak sama dgn org lain

4y ago

Alhamdulillah tahniah puan🤗🥰

Boleh. Sy minum jer sejak 1st tri. Now 2nd tri makin kerap🤣tanya mak n mak mertua, diorg kata kenapa pula x bolehm lagi elok ada la hihii... Apa lagi, makin suka minum la sy bila dpt green light gitu🤣#1st preggy #penah gugur... Yg pasti bukan salah air kelapa haha

4y ago

Alhamdulillah seronok je kan waktu pregnant dapat minum air kelapa🥰 semoga puan dan bayi puan dalam keadaan sihat sentiasa amin 🥰🤗

Hmm... Kalau saya takut semasa semester 1 jerr... Sbb air kelapa kan sejuk... Dah 5..6 bulan tu ok sikit lerr... Berpada pada 😄🙏tapi badan kita tak sama ya mami2.. Hahah.. Kan

Boleh jerrr.. Dulu sy x brani minum, tapi bila dah kena tegur sama ibu & juga ibu mertua, mreka bdua ckp air kelapa sgt bagus utk khamilan n byk khasiat.. Sy pun minum jerr 😊

Boleh..air kelapa sgt bagus nanti bila baby lahir InsyaAllah kulit baby cantik & kepala bersih (x de putih2 mcm kelemumur tu / org tua2 dulu panggil sawan kepala)

4y ago

Oh ye ke puan. Kalau ada putih-putih tu boleh memudaratkan ke ya puan?

Saya Dr Mula mengandung minum air kelapa ..awal mengandung aritu Bdn Rasa panas yg amat lps tu mngidam sgt nk minum coconut shake .. klo dpt minum baru bdn Rasa selesa sejuk je ..

4y ago

Alhamdullillah baby sht .. skrg dh 3bln 19hari 🥰

Boleh je saya rasa..sepanjang pregnancy ni 3-4kali jugaaa minum sebiji air kelapa muda siap isi sekali 🤤🤤🤤 bestnyaaaaa..sejuk tekak.. hati pun happy

4y ago

Sama2 😘

Ada jenis rahim yg xtahan.. Ada yg tahan... Kalau takut mcm sy, jgn minum 1st n 2nd trimester.. 3rd trimester bole minum sbb dia bantu lg proses bersalin

4y ago

Betul tu puan🤗 Ikut ketahanan badan masing masing juga kan☺️

Boleh..tapi jgn trlalu byk smesa frst trmster.. Sbb bleh mmudaratkn.. Tgk kthan bdan si ibu, Boleh diamalkan saat three trmster untk kulit anak yg bersih

4y ago

Baik puan. Terima kasih ya🥰 Kulit anak bersih tu maksudnya macam mana ya puan? ☺️