Boleh atau Tidak?

Hi mommies semua🤗 Min selalu nampak ramai mommies tertanya-tanya soalan di bawah ni sama ada mereka boleh atau tidak minum air kelapa sepanjang kehamilan 😧😞😰 Mommies yang lain rasa macam mana ya?🤔 Apa kata kita bantu jawab persoalan ini dengan kongsikan pandangan/pendapat masing-masing di ruangan komen bawah ini ya! #bincangTAP

Boleh atau Tidak?
99 Balas

Org2 tua kata awal kehamilan xleh minum air kelapa or tebu. Msk 7bln br blh minum. Sy minum je dr awal kehamilan, so far Alhamdulillah ok je 😊

Boleh. Minum dari awal kehamilan. Kelapa ni macam isotonic semula jadi. Beri tenaga. Lagi lagi kalau tengah teruk morningsickness.

4y ago

Oh ye ke. Kalau morning sickness yang teruk boleh hilangkan terus atau kurangkan ya puan?

dokter saya tak bagi pulak.. sekadar merasa utk lepaskan ngidam takpe katenye 😂 die ckp effect mak baby nanti mase bersalin..

4y ago

Lebih patut juga rasanya tanya pada doktor kan sebab Doctor tahu keadaan badan kita kan puan ☺️

Boleh...sya minum dr awal kandungan lagi smpi dekat due..lagi bagus pada ibu² yg ada gbs...boleh bersihkan keputihan sekali..

4y ago

Ye ke puan? Kalau ibu-ibu yang ada gbs ni boleh hilangkan terus ke gbs tu ya agak agaknya?

Boleh...sepanjang habis i pernah minum 5-6 kali jugak...sedap tekak...and sejuk...

Boleh tapi yg ada gdm xboleh minum byk.. klo blh 1gelas ja.. pakar pemakanan bagitau..

4y ago

Ye ke puan? Terima kasih ya kerana berkongsi jawapan ☺️

Take note kandungan gula dalam air kelapa tu especially yang GDM

Boleh.. 7bulan keatas. Bagus untu kulit baby supaya xberkerak

Alhamdulillah sy boleh minum spnjg mengandung ank 1st 2nd 3rd 4th

4y ago

Alhamdulillah puan🥰

Blh.. mlm sblm air ketuban pecah sy minum sebiji air kelapa 🤣

4y ago

Alhamdulillah. Diharap puan dan baby sihat sejahtera amin🥰