mommy to be for the first time

Mommies semua yang dah berpengalaman. Nak tanya boleh ke minum susu tepung yang berperisa? Sebab saya dari dulu memang tekak tk boleh terima susu kosong, sama ada susu tepung atau fresh milk. Sekarang kandungan 9week. Pls help

16 Balas

Sy pun jenis yg x suka langsung minum susu & makan sayur & buah²...tp, lps tau pregnant anak sulung, gagah & paksa diri minum susu, mkn buah & sayur... Susu tu, agak lama sikit baru boleh terima..minum soya pun boleh sbg pengganti susu... Tp, semua sy try..sekarang, alhamdulillah..dh boleh makan & minum semua tu...semata demi anak dlm kandungan.. Smua anak sy fully bf... alhamdulillah

Boleh je minum susu tepung berperisa.. kalau sis tak boleh telan juga, beli vitamin calcium di farmasi.. macam sy, Sy pun kurang sikit bab susu2 ni.. tapi disebabkan anak, ku gagahi 😂 tutup hidung minum sampai habis then makan something yg boleh hapuskan bau susu dlm mulut.. lepastu, terus gosok gigi ! Semoga Allah permudahkn urusan sis 💕

Cuba minum susu ibu yg berperisa coklat . enfamama . dibancuh dgn air suam . nak mnum time dia sjuk pun bole . letak dlm cooler . klu bole , jgn ikut instruction dia time mnum . manis sangat klau 6 scoop tu . ckupla 3-4 scoop sj

Boleh je...tp slalu yg berperisa ni tggi kandungan gula...bila gula tinggi blh kena kencing manis..bila kencing manis bby potensi bsr...bila bsr pulak potensi kena czer n slalunya kalau kencing manis kne bsalin awl...

Saya cm sis memng tak boleh nk telan susu.. So ada kwan saya suggest susu mamegojes tpi susu kambing... Ada 3 perisa 🍏🍓🍫... Alhamdulillah susu tu selera dgn tekak

sy tak minum susu. mkn sayur and buah. tp sbb preg gagah try demi bb. tiap bulan tukar susu. sekarang yg betul2 serasi kat tekak frisomum. mungkin boleh try jgk 😘

if tak boleh minum susu boleh je beli pil kalsium dkt farmasi.. just ask them nak pil kalsium for prgnt women..n boleh je beli susu berperisa mcm susu kurma is good taw..

4y ago

Boleh je minta vit calcium sbb makin besar baby nanti kita akan sakit pinggang sbb baby amik kalsium kita kan so mmg kita kena topup kalsium kt bdn.. ni sy dh dua hri tk mnm susu giler sakit pinggang nya hahaha..

Sy pun dlu jnis xblh minum susu biasa.. kena cirit birit dan muntah n etc... Bila preggy haritu try frisomum alhamdulillah ok blh minum.. ia rs vanilla+madu

Skrg Boleh je..tp nnt klo kena tersangkut GDM dah xbleh dah..kena minum susu biasa xde perisa and lowfat..

Boleh je..sy minum yg coklat..doc pn suggest yg tu if xleh minum susu biasa..