discaj dtg balik

Hello mommies semua... Smlm sdh masuk ubat kat bawah.. 1st time masuk ubat masalah keputihan dan gatal2 tu hlg slps sehari.. Baru2 ni keputihan dan gatal2 dtg lg..smlm doktor prescribe ubat yg sma..masuk bwh.. Pagi ni gatal2 tu mcm btambah... Mcm mna ni??apa nak buat spya xda gatal lg? Gatal2 campur buasir lg ni..sengsara nye....

13 Balas

Saya pernah. 1) saya jumpa doc. Doc akan bt swab (pap smear) utk amek sampel 2) doc bg ubat insert bawah + antibiotik. Antibiotik must make sure habiskan dalam tempoh yang dtetapkan. 3) dalam masa sama. Saya kurangkan makan atau minum benda bergula atau manis bcz manis one of the causes of discharge. 4) alhamdulillah keputihan dan ok. Keputusan swab pun normal. 5) lepas tu ad lg skit2 keputihan keluar dan gatal2. Terus saya rebus sirih. Letak garam sikit. Tunggu suam2 dan basuh. Alhamdulillah it is works to me 😊

Saya pon 2x masuk ubat... Tp stil keluar discaj.. Gatal2 xteruk tp ade juga kdg2.. Sy xtau kenapa doc kerajaan xde bagi antibiotik pon.. Kwn sy g swasta dpt antibiotik.. Tp jauh pulak klinik yg die pergi tu..

Better sis inform doc.. Maybe dorang akan proceed dgn swab test.. So kte akan tau infection tu yg biasa atau gbs

5y ago

Kandungan sy 10week

mkan yogurt sis..bsuh miss v dgn air suam..cri daun sireh ramas2 skit dlm air.inshallah..baik nnti..

5y ago

xksah yogurt buah2 pun boleh..

Rebus daun sireh..n cuci bawah tu..buat slalu..mmg terbaik..

Cuba rebus asam keping dlm 2-3 keping.. bila air dh agak2 suam.. jirus kt miss v.

pakai ni sis... saya pakai alhamdulillah hilang gatal2 dan keputihan

Blh refer dgn doktor blik sis... Nnty dia org akan cucuk antibiotik

Please check with a doctor. It could be a yeast infection or UTI.

5y ago

If have infection doc will give the medice or how

Bgtau doc. Minta doc nasihat mcmna nak atasi mslh.